Workshop Solliciteren

  (2 dagdelen)

Tijdens de sollicitatieworkshop wordt aandacht besteed aan je CV en aan het sollicitatiegesprek.

De resultaten vormen, een leidraad en checklist voor het maken van professionele keuzes. Aan het einde van de workshop ben je in staat op een objectieve, heldere en positieve manier naar jezelf te kijken en durf je deze kennis en inzichten te delen, zowel mondeling als schriftelijk. Het persoonlijk profiel, dat je gedurende de workshop invult, kan nog jarenlang bruikbaar zijn bij het effectief inrichten van je carrière.

De nadruk ligt vooral in het krijgen van inzicht in je talenten en drijfveren, bewustzijn van hoe je overkomt bij je omgeving, wat onderscheid jou van anderen, en vooral deze kennis, zowel schriftelijk als mondeling over te kunnen (en durven) brengen.

Workshop Talenten en drijfveren

  (3 dagdelen)

Ieder mens is uniek!
Maar om van die uniekheid te profiteren en om anderen – je collega's, medewerkers, opdracht– en werkgevers en klanten – optimaal van jouw uniekheid te laten profiteren is een hele kunst. De kunst van het jezelf kennen en de kunst van het op de juiste manier inzetten van jouw bijzondere persoonskenmerken.


Graag helpen we je om te onderzoeken met welke houding en onderliggende ideeën je naar jezelf als persoon of professional kijkt. Door dat onderzoek brengen we jouw persoonlijke talenten, motivaties en drijfveren in beeld. En met die kennis over jezelf is het makkelijker keuzes maken. Je kiest voor een richting die aansluit bij je talenten en drijfveren! Je stijl van leiding geven, je manier van (samen-) werken, de keuzes die je in je leven maakt, je kunt ze in lijn brengen met jouw unieke profiel.

Het programma levert primair een bijdrage aan het proces en inzichten die je bewust maken van je talenten, je drijfveren, de waarden; kortom je intrinsieke motivatie.

Talenten:
Gedrag meten met behulp van DISC.

Iedereen heeft een persoonlijke 'basis' gedragsstijl, die eigenlijk na je pubertijd niet meer verandert. Door goed zicht te krijgen op je basisstijl, kun je beter voorspellen in welke (werk)omgeving je het best tot je recht komt.
Naast je basisstijl, heeft iedereen ook een responsstijl. Hiermee wordt het gedrag bedoeld dat je laat zien onder invloed van je (werk)omgeving. Vaak zijn er verschillen tussen basisstijl en responsstijl. Door goed te kijken naar deze verschillen kun je voorkomen dat je onnodig energie verspilt (en dus verliest) en dat je in alle situaties dicht bij je zelf blijft, waardoor je je sterk voelt en je minder spanning ervaart als anderen daar anders over denken.

Drijfveren:
Waar kom jij 's ochtends je bed voor uit?

Onze drijfveren bepalen ons levensdoel en de richting die we kiezen, en zetten ons aan tot actie. Of we het ons nu realiseren of niet, we worden van binnenuit gedreven om aan deze persoonlijke behoeften te voldoen. Inzicht in je drijfveren zorgt voor intrinsieke motivatie, zodat je grip krijgt op hetgeen ons van binnen écht motiveert. Je voelt passie, je kunt op die manier pas ‘echt goed voor jezelf zorgen!’

Eduard Spranger heeft na jarenlange observaties een zestal essentiële essentiële drijfveren geclassificeerd. Deze zes bepalen het waarom van ons handelen. Je gaat tot handelen over nadat je bepaald hebt of het waard is om tot handelen over te gaan. De twee of drie drijfveren die het sterkst bij je leven, zullen je tot actie aanzetten.

Is er in jouw (werk)situatie sprake van een win-win situatie? Inzicht in je drijfveren kan je helpen om je werk of studie zo vorm te geven dat je je passie erin kwijt kunt. Het is interessant voor jezelf en je persoonlijk ontwikkeling, maar zeker ook voor je resultaat. Begrip voor en inzet van elkaars drijfveren geeft meer plezier en effectiviteit binnen een team.

Workshop Jezelf als merk

  (3 dagdelen van 2 uur)

Tijdens deze workshop leer je om jezelf op 'eigen' wijze te profileren.

Vanuit een marketing- en communicatiekant bekijk jezelf als een merk, een product en ervaar je in hoeverre je jezelf kunt laten zien op een (professionele) manier waarin je (juist) heel dicht bij jezelf blijft. We gaan kijken naar wie je bent en waar je goed in bent. Je persoonskenmerken en daaraan gekoppelde talenten en drijfveren worden vertaald naar een elevator pitch en persoonlijk profiel. Dit is dan een uitstekende basis om je kenbaar te maken als professional, maar ook in persoonlijke relaties helpt het je om een zekere basis te voelen en te ervaren dat dit zorgt voor inspiratie en motivatie.

Workshop voor ouderen 60+

  (3 dagdelen van 2 uur)


Ook voor ouderen is en vooral BLIJFT het interessant om te blijven kijken naar je talenten en je bewust te zijn van je drijfveren. Zo blijf je altijd in staat GOED VOOR JEZELF TE ZORGEN!

Ongemakken, onzekerheden, het niet meer meedoen in het arbeidsproces, et cetera... Dit zijn allemaal feiten die kunnen zorgen voor passief en afwachtend gedrag. De angst om oud te worden gaat vaak in combinatie met de wil om te (kunnen) blijven leven! Alleen is die wil niet altijd meer zichtbaar. De angst of onzekerheid overheerst.

Deze workshop leert je gevoelens te herkennen, te ontleden en er op die manier achter te komen wat je gelukkig maakt, en niet alleen maar te kijken naar wat je ongelukkig maakt. Dit zorgt voor de juiste balans en meer vertrouwen en energie!Al deze workshops kunnen zowel op locatie als op kantoor van Rentenaar & Co worden gehouden. Het minimum aantal deelnemers ligt op zes. De kosten zijn € 65,- p.p.

Meer informatie en aanmelden:
Ellen Rentenaar
06 38251284
ellen@rentenaarenco.nl


"You will never be happy if you continue to search for what happiness consists of. You will never live if you are looking for the meaning of life."

Albert Camus