Reacties uit diverse trajecten


Inge Keuten, Buyer (among other WE, M&S Mode, Miss Etam)
"Dit voorjaar hebben Ellen en ik elkaar leren kennen. Ik zat thuis met een burn-out en via verschillende kanten kreeg ik haar naam te horen. Dat kon geen toeval zijn. Tijdens een kennismakingsgesprek voelde ik een klik en is Ellen mijn coach geworden.
Wat ben ik blij dat ik jou ben tegengekomen!
Ellen kan zich erg goed in de ander verplaatsen en voelde mij feilloos aan. Ik leerde weer contact te maken met mijn emoties en zo kwam ik van mijn hoofd bij mijn gevoel terecht! Heel langzaam kwam er balans tussen ratio en gevoel.
Langzaam kon ik ook het deel van mijn eigen ijsberg onder het wateroppervlakte zien. Doordat Ellen haar eigen ervaringen deelt, leer je ook jezelf bloot te geven en heb ik mezelf beter leren kennen. Ik heb geleerd waar ik voor sta en waar ik mijn bed voor uit kom! Dit inzicht geeft me een heerlijk vrij gevoel en ik ben een zelfverzekerder mens geworden!
Ik kan nu uit de grond van mijn hart zeggen dat deze periode een cadeau is waarin ik als mens ben gegroeid mede door de goede coaching van Ellen."

Rene Wientjens, Co-owner, Trainer, Coach and Consultant, ISA Life Science Training & Coaching B.V. (academic) March 24, 2011:
" Ellen is een heldere, directe en tegelijkertijd warme vrouw, die in staat is om in een korte tijd essentiŽle zaken boven tafel te krijgen in coachingsprocessen. Ik ervaar haar nuchterheid, humor en relativeringsvermogen als haar meest krachtige instrumenten Ellen's eigen (levens)ervaring zorgt ervoor, dat zij in staat is om zich goed in te leven in de situaties van de mensen die zij begeleidt. Hierdoor voel je jezelf niet alleen begrepen, maar durf je ook meer van jezelf te laten zien. En dat werkt dan weer positief door in het proces waar je in zit. "


Annette Muller, Amsterdam:
" In een zware persoonlijke periode in mijn leven heb ik Ellen gevraagd om een afspraak te maken om te kijken of zij mij in een gesprek zou kunnen adviseren weer wat positiever, zelfstandiger en sterker in het leven te staan. Zonder verwachtingen een gesprek ingegaan en daar zo ongelooflijk veel steun en houvast en een positief gevoel aan overgehouden. Het is fijn dat Ellen zo een nuchtere en positieve kijk heeft. Ze kan je op een compleet andere manier situaties laten inschatten waardoor je positiever en sterker met moeilijke situaties om kunt gaan. Zonder medelijden te hebben kan ze je ontroeren en laat ze je weer sterker en meer trots op jezelf zijn. Trots zijn op mezelf is voor mij een lange weg, maar met de hulp van Ellen zie ik mezelf steeds meer als een sterk persoon en weet ik dat ik heel veel aankan en ook veel te bieden heb! Ik weet zeker dat Ellen in elke zware negatieve situatie iets positiefs naar voren kan halen waarmee er een begin gemaakt kan worden om weer uit de negatieve spiraal sterker, zelfstandiger en vooral positiever naar voren te komen, en je op een professionele maar zeker ook zeer betrokken manier helpt de stappen te nemen om er te komen. "

Claudia Esser, visagiste:
" Coach!!!!...zo ben ik vaak een gesprek met Ellen begonnen. Na 26 jaar te hebben gewerkt als grimeur/visagist vond ik het tijd worden voor een carriŤremove. Door mij een spiegel voor te houden en me te wijzen op mijn kwaliteiten, die juist tot hun recht komen als grimeur/visagist, heeft Ellen mij laten inzien dat het roer helemaal niet zo drastisch om moest. Ik zie de volgende 26 jaar als grimeur/visagist met veel plezier tegemoet dankzij de nieuw verworven inzichten en de energieboost van Ellen. "

Sandra, Hoofd financiŽn re-intergratie bedrijf:
" Het is mij tot nu toe goed bevallen! Het verbaast mij dat we iedere keer snel tot de kern komen en jouw manier van doorvragen spreekt mij erg aan. Hoewel ik het zelf een beetje vervelend vind in tranen te zitten, besef ik wel dat dat juist de punten zijn die voor mij aandacht nodig hebben danwel (nog) niet verwerkt zijn. (idee van schilden afpellen en tot de essentie komen)
Het helpt mij dichter bij mijn kern te komen en maakt mij tegelijk ook ongeduldig naar wat er nog gaat komen en hoe dat in zijn werk gaat.
Mijn vraag was: hoe nu verder? (na de burn-out). Daar kan ik nu nog geen antwoord op geven na 3 keer. De gesprekken zelf vind ik heel leerzaam met o.a. de spiegels of confrontaties waar ik veel van leer.
Wat mij aangenaam verrast is dat het goed klikt, natuurlijk wel nodig bij dit soort gesprekken, maar de vele overeenkomsten werken er wel aan mee.
Voor mij zelf geldt dat ik het iedereen zou gunnen zo'n traject te mogen doen.
Ellen, ik ben heel blij en dankbaar! "


"Denken is worden!"